tomb-raider-on-shield-no
shield-android-update-September2018-no

Tips og triks for NVIDIA SHIELD

Etter William O'Neal - Wed, Mar 8, 2017

Så du har kjøpt nye NVIDIA SHIELD-TV. Og i tillegg til å strømme 4K-innhold og dra fullt utbytte av vårt stadig voksende spillbibliotek ønsker du å gjøre din SHIELD til den mest ekstreme strømmeenheten på markedet. Vi kan hjelpe deg, for vi lever og puster SHIELD. Derfor har vi laget en innledning som viser deg hvordan du kan få mest mulig ut av din SHIELD-TV. Har du ikke blitt med i SHIELD-bevegelsen ennå? Hvorfor venter du?! Skaff deg en SHIELD-TV i dag!

Customize the Home Screen and Recommendation Row

Customize the Home Screen and Recommendation Row

Tilpasse forsiden og anbefalingsraden

Du kan enkelt omplassere appene som vises på SHIELD-forsiden. Bare trykk på og hold inne et av appikonene til skjermen ovenfor vises. I denne skjermen velger du en app for å flytte den dit du vil. Når appen er der du vil ha den, trykker du på valgknappen igjen. Når du er ferdig med å omplassere alle appene, velger du Ferdig, så er du klar.

Du kan også tilpasse anbefalingsraden. Dette er appene som vises øverst på forsiden. Kort sagt kan du styre hvilke apper som vises. Er du ikke interessert i YouTube-anbefalinger? Du kan enkelt deaktivere dem, så de ikke vises. Du gjør dette ved å gå til Innstillinger og rulle ned til Forsideskjerm. Derfra velger du anbefalingsraden. Du vil da se en liste over installerte apper. Veksle mellom av og på for å fjerne dem fra eller legge dem til i anbefalingsraden.

Get Friendly With the Quick App Switcher.

Bli kjent med hurtigappbytte

Du kommer til hurtigappbytte ved å dobbelttrykke på hjemknappen. Når du har åpnet hurtigappbytte (se ovenfor), kan du enkelt åpne en ofte brukt app eller lukke en app.

Up Your Storage Game

Up Your Storage Game

Up Your Storage Game

Få mer lagringsplass

Den beste måten å få mer lagringsplass på SHIELD på, er med en USB 3.0-enhet eller en ekstern harddisk. Det er enkelt å komme i gang. Sett inn en USB 3.0-enhet eller ekstern harddisk, og velg Konfigurer som intern lagringsplass for å formatere lagringsenheten. Velg deretter Flytt nå for å fullføre konfigureringen. (Dette trinnet er nødvendig for å konfigurere den nye lagringsenheten som intern lagringsplass. Det flytter eksisterende datafiler fra den interne lagringsplassen til den nye lagringsenheten.) Hvis du er klar til å oppgradere lagringsplassen, kan du sjekke ut en av disse anbefalte USB-lagringsenhetene (på engelsk).

Bli kjent med SHIELD-kontrolleren

SHIELD-kontrolleren er utstyrt med en rekke utrolige funksjoner. En innebygd mikrofon for talesøk og talekommandoer. En 3,5 mm-plugg for hodetelefoner som støtter stereolyd og chat. Et 60+-timers oppladbart batteri med mikro-USB-port og USB-kabel for lading. SHIELD-kontrolleren fungerer med både SHIELD-TV og SHIELD-nettbrettet. Den fungerer også med Windows-baserte PC-er som er koblet til med den medfølgende USB-kabelen. Du må ha en SHIELD for å oppdatere kontrollerens fastvare for å dra fordel av denne funksjonen.

Control Your AV Setup with the SHIELD Controller or Remote with HDMI CEC.

Control Your AV Setup with the SHIELD Controller or Remote with HDMI CEC.

Styr AV-oppsettet med SHIELD-kontrolleren eller fjernkontrollen med HDMI CEC

Den beste måten å konfigurere AV-systemet på (uansett om det er en lydplanke eller mottaker), er ved hjelp av HDMI CEC-innstillingene. Når du har konfigurert HDMI CEC-innstillingene på SHIELD-TV-en, kan du bruke SHIELD-kontrolleren og fjernkontrollen til å styre store deler av TV- eller AV-systemet. Du kan også bruke AV-kontrollen eller universalfjernkontrollen til å styre visse deler på SHIELD-TV-en. Gå til Innstillinger, velg Skjerm og lyd, og der ser du Strømstyring (CEC TV på/av) samt Volumkontroll (CEC). Begge disse funksjonene skal være slått på.

Bruke kontrolleren eller fjernkontrollens IR-blaster til å styre SHIELD

Gå til Innstillinger og så Skjerm og lyd. Velg så Strømstyring eller Volumkontroll. Deretter velger du Konfigurer IR for TV, og følg instruksjonene videre. Når du gjennomfører trinnene i denne prosessen, finner du ut om din TV, lydplanke eller AV-mottaker støtter denne funksjonen. Du må gjenta trinnene ovenfor for hver enhet du vil konfigurere.

Styr SHIELD-TV-en med Logitech Harmony Hub

Harmony Hub-baserte Logitech-fjernkontroller kan nå styre SHIELD TV-en din over Bluetooth. Dette er en stor forbedring fra originalutgaven, som brukte IR og krevde en direkte synslinje mellom huben og SHIELD. Med Bluetooth kan du gjemme SHIELD eller Harmony Hub i medieskapet uten at det skaper tilkoblingsproblemer. Som en ekstra bonus vil du også oppleve at kontrollene reagerer raskere og bedre enn med IR. Følg denne koblingen (på engelsk) for å komme i gang.

Bruk SHIELD-fjernkontrollen til å spille av eller sette på pause

Hvis du spiller musikk eller film og du vil sette dem på pause, kan du dobbelttrykke på volumglidebryteren for å sette på pause. Når du vil starte igjen, dobbelttrykker du helt enkelt en gang til på volumglidebryteren. Dette er et praktisk triks hvis du spiller musikk i bakgrunnen med Spotify eller Google Play Filmer, og du vil sette musikken på pause uten å åpne appen.

Strømming til Twitch

Trykk på og hold inne hjemknappen, og du får se en ny skjerm som inneholder de tre alternativene Ta opp, Sending og Skjermbilde (se ovenfor). Skjermbilde tar bilde av det du så på da du åpnet verktøyet. Ta opp lar deg ta opp spilling eller annet du gjør på SHIELD. En av de mest spennende funksjonene med SHIELD er muligheten til å strømme din egen spilling via Twitch, rett ut av boksen. Sending starter opp Twitch-appen, slik at alle fansene dine kan se akkurat hvor dårlig du er på Ultimate Chicken Horse. Du må opprette en Twitch-konto for å bruke denne funksjonen.

Koble SHIELD til Nettverkslagring

Gå til Innstillinger og velg Lagring og tilbakestilling. Derfra velger du Nettverkslagring. Der vil du se Tilgjengelig nettverkslagring. Her velger du NAS-enheten din og deretter Koble til som registrert bruker. Når du har angitt brukernavn og passord, er du klar. Det monterte nettverket vises nå i Nettverkslagring i listen. Hvis du har et stort bilde- og videobibliotek, er dette den enkleste måten å spille dem SHIELD på. Eller du kan bruke den innebygde Plex-medieserveren i SHIELD, og dele dem til telefonen, nettbrettet eller PC-en hvor som helst i verden.

Koble SHIELD til PC-en

Du vil kanskje overføre data til og fra SHIELD-TV-en – spesielt hvis du har koblet til en stor USB-harddisk full av musikk eller videoer. Den enkleste måten å gjøre dette på er å koble til SHIELD ved hjelp av en PC over lokalnettverket. Du aktiverer denne funksjonen ved å gå til Innstillinger på SHIELD, under Lagring og tilbakestilling, og aktivere bryteren Over lokalnettverk. Her vil du se SHIELD-TV-ens IP-adresse, brukernavn og passord. Gå til filutforskeren på PC-en og skriv inn SHIELD-TV-ens IP-adresse samt brukernavnet og passordet ditt. Du får full tilgang til SHIELDs benyttede og tilknyttede lagringsplass*. Du finner mer informasjon om denne funksjonen via denne koblingen (på engelsk). *Du kan lese innhold på nettverksmontert lagring på denne måten, men du kan ikke slette, endre eller lagre innhold fra PC-en.

Turn off Wi-Fi Scanning

Turn off Wi-Fi Scanning

Slå av Wi-Fi-søk

Fra og med Jellybean har Android lagt til en funksjon der SHIELD ALLTID søker etter nye Wi-Fi-signaler. Dette gir bedre stedsinformasjon, men ikke alle ønsker eller har behov for dette. Du kan deaktivere kontinuerlig Wi-Fi-søk ved å gå til Innstillinger og Nettverk. Der ruller du ned til Søk alltid tilgjengelig og fjerner merkingen for dette alternativet.

Hvis du ikke eier en allerede, skaff deg en NVIDIA SHIELD-TV i dag.